ЛОТ-КОНСУЛТ с отличие в Еmployer Branding Award `2022

ЛОТ-КОНСУЛТ, първата българска компания, профилирана в сферата на трудова безопасност от 1993 г., бе отличена в категория Excellence in Stress Management на тазгодишните награди за работодателска марка организирани от b2bmedia.

Еmployer Branding Award отличават най-добрите работодатели и екипи в над 20 категории.

ЛОТ-КОНСУЛТ бе номинирана с участието си в XXII Световен конгрес по безопасност и здраве при работа. Компанията представи новите форми на заетост за служителите като иновативни подходи за справяне със стреса и по-доброто благосъстояние на работното място

Сред заключенията, които експертите на ЛОТ-КОНСУЛТ посочват в един от докладите е наблюдаваната тенденция във всички сектори, в различни комбинации и с различен интензитет на три явления: устойчивост, иновации и растеж. Според проучване на ЕС в шест югоизточни държави проведено през 2018 г. - новите технологии и дигитализацията имат потенциала да предложат по-добра поверителност и условия на труд и по-добър баланс между тях. Те могат да подобрят производителността и да доведат до по-добри работни места, ако са основани на политики за устойчивост, иновации и растеж.

„Участието ни в престижните награди Еmployer Branding Award  организирани от b2b Media стана традиционно, тъй като те са ценен показател за тенденциите, постиженията и развитието на работодателския бранш в нашата страна. Тази година нашата компания ЛОТ-КОНСУЛТ е отличена в новата категория Excellence in Stress Management за участието ни в Световния конгрес по безопасност и здраве при работа през м. октомври 2021г. Пред хиляди делегати от цял свят - международната общност за безопасност и здраве при работа представихме нашето изследване за новите форми на заетост. Благодарение на тях бизнесът става по-устойчив и ефективен, а работоспособността на хората в активна възраст се увеличава.

Ценните моменти за нас в случая са два. Първо, кандидатстването ни в Световния конгрес се случи през 2019г., което ясно ни показва, че изключително правилно сме преценили и анализирали тенденциите за развитие на организацията на работните процеси и то преди изобщо да заживеем в пандемичната обстановка на Ковид 19! Второ, оказа се, че на този най-престижен световен форум в областта на безопасността и здравето при работа, ЛОТ-КОНСУЛТ е единственият участник от България. Това ни дава увереност да вярваме, че се намираме на правилния път, че очакванията ни са реалистични и прогнозируеми. Стабилността в развитието ни дава увереност и на нашите партньори и клиенти.“ – сподели д-р Мария Титопулу, зам. управител на ЛОТ-КОНСУЛТ.

Сред новите форми на заетост, които експертите от ЛОТ-КОНСУЛТ определят са споделяне на служители; споделяне на работа; непостоянна работа; работа от разстояние чрез информационни и комуникационни технологии; работа, базирана на ваучери; работа за набор от клиенти (портфолио), при който самоосигуряващото се лице работи за редица клиенти; кооперативна заетост, при която сътрудничат на свободна практика, самостоятелно заети лица или микропредприятия. В единият от докладите българските експерти по безопасна работа представиха становището, че трудовите злополуки могат да бъдат управлявани и предотвратени при използването на иновативни техники за мотивация на служителите, повишаване на отговорността на персонала за подбора, квалификацията и мотивацията на персонала и въвеждане на съвременни технологии, оборудване включително и изкуствен интелект.

 

„Благодаря на престижното жури на Еmployer Branding Award 2022 за оценката, на нашите одитори и оценители, които чрез изискванията и проверките непрекъснато вдигат летвата на нашите достижения, на партньорите ни за стойностните проекти, които реализираме съвместно и най-вече благодаря на прекрасните си колеги, с които сме невероятен екип, пред който няма граница и препятствие! През 2022г. очаквайте от нас още по-интересни проекти, защото светът, в който живеем от няколко години е различен и предизвикателствата пред нас ни стимулират и вдъхновяват!“ – допълни д-р Мария Титопулу.

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!