Офисите след пандемията: Не бюрата, хората са важни

 

С отпадането на епидемиологичните ограничения екипите постепенно се връщат в офис среда и настроението е повече от приповдигнато.

Как стана така, че чакаме с нетърпение да се върнем там, откъде все ни се искаше да избягаме преди година?

COVID донесе промени - не само за хората, но и за работните им пространства, защото ни помогна да осъзнаем по нов начин причините, заради които ходим в офиса.

Заради идеите, не заради задачите

Човек може да върши рутинните си задължения от всяко място, на което има компютър и интернет. Но работата от вкъщи ясно показа, че в дните си имаме не само рутинни задължения, но и много моменти, в които имаме нужда от жива комуникация, за да сме по-креативни, по-продуктивни, по-сплотени и оттам - по-резултатни.

Офисите занапред ще подкрепят точно тази част от работата - екипната. Ще се обособяват много повече пространства, улесняващи събиранията в малки групи и срещи на екипите.

В SAC се изкачват още едно стъпало нагоре - създават общи пространства за общуване не само между колеги от една от фирма, но и от различни компании-обитатели на офис сградата.

“Името на проекта е Flex-R и представлява трансформация на зимната градина на сграда А2 в пространство за гъвкава работна среда.

Пространството е уникално само по себе си – 300 кв м и с височина 15,5 м. Създава чувство за простор и чувство за природа. Ще запазим една част от озеленяването на зимната градина, но ще разположим и работни пространства с удобни мебели.

Така хората ще се чувстват така, сякаш работят сред природата, но със силен интернет и всички останали офис удобства”, разказва маркетинг-мениджърът на комплекса Мария Тантилова.

 

Заради чувството за общност

Офисът е домът на компанията, в която работим. Когато сме там, се настройваме на честотите на споделените мисия, визия и цели, което ни помага да сме по-креативни, продуктивни и добавящи стойност.

Работата в офис е от ключово значение и за новите служители, които трябва да се впишат в средата, начинът на работа и екипа. Това в онлайн среда е почти невъзможно да се случи.

Само когато са водени от обща цел и се възползват от силата на споделената креативност, отделните хора могат да дадат най-доброто от себе си.

В тази посока ще се трансформират и офис-сградите, които държат да провокират/осигурят среда за най-доброто преживяване на наемателите си.

 

Заради удобствата

“Нашите наематели посочват, че сред причините им за избор на една или друга офис сграда са най-вече предлаганите удобства - поддръжка на общите части, зелени площи, допълнителни услуги (кафенета, магазини, места за хранене), споделя още Мария.

 

В SAC съчетаваме в едно всички желания на компаниите, които се грижат за служителите си - достъпно е лесно, работните пространства могат да се организират според нуждите на компанията и служителите, и има къде човек да спортува и да се разхожда на чист въздух.

Оттук нататък пътят е ясен  - офисите ще вземат най-доброто от дома, но ще продължат да са предпочитано място за работа, срещи и фокусирана работа.

 

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!