Първа трансгранична трудова борса във Великотърновския университет „Св. кв. Кирил и Методий“

Вчера, 19 октомври, във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, се състоя трансгранична трудова борса. Събитието бе под надслов „Обединени за общ пазар на труда: интегриран подход за трудова мобилност в трансграничния регион между Румъния и България”.

Борсата бе открита с приветствени думи от страна на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. „Радвам се, че Великотърновският университет е домакин на такова събитие и много се надявам, да намерим общ език с работодателите, с бизнеса, със студентите“, каза той в обръщението си пред публика от преподаватели и студенти.

Трансграничната трудова борса имаше за цел да сближи граничните региони на Румъния и България. Това се реализира на практика посредством участието на 30 местни и румънски фирми, които дадоха шанс на младите хора да се запознаят с възможностите за практики, стажове, семинари, обучение и работа. Събитието бе оценено от възпитаниците на университета, които го посетиха и се запознаха детайлно с предложенията на фирмите-изложители.8

„Аз съм изключително горд, че днес тук откриваме една първа по рода си трансгранична трудова борса и се надявам действително, всеки един да намери това, за което е дошъл. Надявам се студентите да видят възможности и да открият нови хоризонти“, заяви г-н Светлозар Петров, Управител на JobTiger, при откриването на събитието.

Организатори на борсата бяха Кариерният център на Великотърновския университет и Европейски център – Велико Търново. Заради дългогодишното си ноу-хау и подкрепа на множество разнообразни младежки инициативи и кариерни събития, JobTiger бе поканен да се включи в подготовката на събитието като активен партньор.