Национални дни на кариерата 2024 – пресечната точка на работодатели и търсещи работа във времена на труден и непредсказуем пазар на труда

2023-та година беше предизвикателна в икономическо отношение, а първото тримесечие на 2024-та следва същата динамика. С по-бавни темпове и повече предпазливост бизнесът търси начини да се справи с настъпващата икономическа криза. Част от работодателите в страната ще продължат да се сблъскват с трудности при привличането на професионалисти и ще бъдат все по-внимателни при наемането на нови служители.

Дори и във времена на труден и непредсказуем пазар на труда има компании, които усилено наемат и разширяват екипите си. Най-мащабният кариерен форум в България - Национални дни на кариерата е мястото, където същите тези компании с реални работни места могат да се срещнат с бъдещите си служители.

Събитието традиционно ще се проведе в 6 академични града през април - София, Велико Търново, Габрово, Пловдив, Варна и Русе. Компаниите, които са запазили своите места вече са над 80! Всички работодатели, които търсят да привлекат млади таланти в настоящия период, могат да се отличат на Национални дни на кариерата, като заявят своя щанд в желания град тук.

След успешното провеждане на събитията в големите градове през миналата година в съботен ден, тази практика ще продължи и през 2024-та. Това е чудесен шанс за работещите млади хора в София, Варна и Пловдив също да могат да се включат в срещите с работодателите и да потърсят по-добра професионална реализация. Представителите на компаниите пък ще могат да избират сред кандидати с разнообразни знания, умения и стаж.

За втора поредна година радио ENERGY ще предава на живо от събитието в София, на 6 април.
Дигиталният обмен на данни между търсещите и предлагащите работа отново ще бъде застъпен по време на форума през 2024 година като част от зелената политика на JobTiger. Споделянето на профил, автобиография или портфолио ще става само чрез QR код, благодарение на ScanFactor.

Кога и къде ще се проведат Национални дни на кариерата?

  • София – 6 април - Гранд Хотел „Милениум“ София, Конферентни зали на ет. 2
  • Велико Търново – 9 април - Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус
  • Габрово – 11 април - Технически университет
  • Пловдив – 13 април - Пловдивски Панаир, Конгресен Център
  • Варна – 13 април – Хотел-галерия „Графит“
  • Русе – 16 април - Русенски университет „Ангел Кънчев“

Организатор на събитието е JobTiger. Златен спонсор на събитието е Austrian Business Agency.

Категории: Общa темa/Other