За първа година винарска изба “Едоардо Миролио“ е партньор на HR Industry 2024

Винарска изба “Едоардо Миролиосе намира в регион Тракийска низина, в село Еленово - на 22 км от Нова Загора. Създадена е през 2002 г., а първата продукция е през 2005 г. Избата е в централната част на масива от приблизително 140 хектара лозя. Цикълът на производство обхваща всички технологични операции - от началната преработка на гроздето до бутилирането на виното.

През 2023 г. Global Wine Medal Rating Report (GWMR), доклад на Gustos.Life , обяви ВИ „Едоардо Миролио“ за N1 в България по спечелени медали. Избата е носител на 121 медала, с 52 представени вина на 29 международни конкурса. Като забележителни през последните година са: Sakura Japan Women`s Wine Awards - Еленово Мавруд Резерва 2018 с Diamond Trophy и Grand Prix, Decanter World Wine Awards 2021 - 95 точки и златен медал за Брут Розе 2016, Mundus Vini 2021-  Best of show и златен медал за Мавруд Резерва Еленово 2017.

Избата е любимата марка на българските потребители през 2022 г. в категорията „Вино и винарски изби“ на единственaтa класация, основана на потребителските предпочитания My Love Marks.

Заобиколено от лозя по меките хълмисти склонове, от езеро и зелени ливади, имението е превъзходно място за винен туризъм. Над избата се издига бутиковият хотел Soli Invicto (от лат. – Непобедимото слънце), който разполага с 10 елегантни и просторни стаи, зала за дегустации, изискан ресторант с градина, открит infinity басейн и SPA зона за релакс.

Днес, с 20 годишна история, винарска изба „Едоардо Миролио“ с гордост се нарежда между най-добрите български винарни по отношение на качество и световно признание. Произвежда широка гама от тихи и пенливи вина с качества и характеристики, подходящи за всеки случай, за вашата ежедневна чаша любимо вино. Вина със стил, елегантност и характер, които вярваме, че ще ви доставят наслада.

 

Категории: Общa темa/Other