Разберете от Zaplatomer.bg каква заплата да поискате на интервю за работа по време на онлайн изданието на Национални дни на кариерата 2021

Елате на виртуалния щанд на Zaplatomer.bg по време на Национални дни на кариерата 2021 на 8 април в платформата на Brazen Technologies, за да разберете каква заплата да очаквате от бъдещия си работодател или как да сравните заплатата, която получавате.

В докладите за заплата на Zaplatomer.bg за потребители ще прочетете и ценни съвети за това какво е важно в преговорите за заплата или какви аргументи да използвате успешно, за да получите увеличение на заплатата си.

Побързайте и се регистрирайте като посетител още сега.

Как да отговорите на въпроса „Каква заплата очаквате?"

Ако ви предстои интервю за работа, трябва да познавате позицията и нейната стойност на пазара на труда, за да посочите очакваната от вас заплата. Проучете нивата на заплатите във вашата област. Проверете какви са реалните граници, бонусите и придобивките.

Предварителното проучване ви гарантира, че няма да посочите заплата, която е твърде ниска или висока. Това ще ви помогне да си поставите цел и диапазон, който да не надхвърлите.

Прочетете повече

Как да сравните заплатата си?

В Zaplatomer.bg всеки може безплатно да сравни заплатата, която получава или очаква, със свои колеги в същата професионална област.

 

Zaplatomer.bg

Вижте минималната и максималната заплата по сектори и за конкретни длъжности.

Как да разберете каква е заплатата за дадена позиция, ако нямате опит?

При попълване на данните в Zaplatomer.bg изберете желаната позиция и маркирайте „Не съм работил на тази позиция" като посочите очакваната заплата. Данните за очаквани заплати не оказват влияние на статистиката с реалните заплати.

Какво трябва да знаете за бъдещата си заплата, ако сега завършвате?

Ако сте завършващ студент или току-що сте се дипломирали, екипът ни подготви за вас няколко съвета за това как най-бързо да се ориентирате в нивата на заплатите, как да преговаряте за възнаграждението, което да получавате и какви удръжки се правят от вашата заплата.

Какво е медиана на заплатата и как се различава тя от средната заплата?

Освен средната заплата, медианата често се използва като индикатор за нивото на възнагражденията. Това е т.нар среда на всички заплати в извадката, която разделя доходите на служителите на две равни половини - 50%, които печелят повече от медианата на заплатата и 50%, които получават по-малко от нея.

Прочетете повече

 

Zaplatomer.bg