Умения за работа през 2021, които всеки трябва да има

2020 г. си отиде, но за голяма част от хората тя беше трудна. Поради пандемията от COVID - 19 настъпи както здравна, така и икономическа криза, която принуди хората да търсят нови начини да свържат двата края, в обстоятелства, които някои наричат „новото нормално".

Една от най-големите промени, настъпили през 2020 г., е преминаването от работа в офис към дистанционна работа. Има ли промени и в ключовите умения, които работодателите ще търсят през 2021 г.? Ето някои от най-популярните задължителни професионални умения за 2021 година.

 

Компютърни технологии

В новите условия на труд през изминалата година и с преминаването към работа от разстояние бизнесът разчита изключително на технологичните решения за работа и комуникация. Освен това все повече стават технологичните иновации, които правят работата по-ефективна и удобна. Това означава, че търсещите и кандидатстващите за работа през 2021 г. трябва да са добре информирани за основни компютърни програми и новости, за да имат лесен преход от една работна среда към друга. Тук се включват редица специфични познания като облачни изчисления, изкуствен интелект, дигитална журналистика, създаване на видео и аудио съдържание, SEO/SEM маркетинг и др.

 

Zaplatomer.bg

Себеуправление и умения за решаване на проблеми

Друго ценно умение през 2021 г., свързано с работата от разстояние, е себеуправлението. Като се има предвид, че когато работите от вкъщи не се намирате в офис с постоянна супервизия, работодателите вероятно ще предпочитат кандидати, които имат много добри умения за себеуправление и работят ефективно с малко или никакъв контрол. Това обикновено са хора с висока устойчивост, издръжливост на стрес, емоционална интелигентност, гъвкавост, умения за управление на времето, управление на промените, дисциплина, адаптивност, както и стратегии за активно учене, критично мислене и разрешаване на проблеми.

 

В заключение

Благодарение на предизвикателствата през 2020 г. хората и компаниите се научиха да се приспособяват, за да поддържат нормалното си ежедневие. Независимо от промените, които настъпват в най-търсените професионални умения, важно е да се научим максимално ефективно да се адаптираме към тях. След като идентифицирате задължителните умения, които трябва да имате през 2021 г., помислете и за това какво е нужно, за да ги подобрите.

 

Zaplatomer.bg

Категории: Общa темa/Other