5 начина да надхитрите COVID-19 или как да използвате карантината за личностно усъвършенстване

Кризата е отлична възможност да инвестирате в личностното си развитие, кариерата си и финансовия си просперитет

Според китайския език, думата за „криза“ – 危機 означава също и „възможност“. Не е трудно да се досетите, че в настоящата ситуация символиката е повече от търсена.  Точно по този начин, ние от Talent Group* гледаме на карантината, отговорната социална изолация и хоум офиса. 

*Talent Group обединява брандовете Talent HunterSales ScoutIndustry Scout и Center Stars и през миналата 2019 година спечели награда за Най-добра HR фирма

Ето и нашите 5 идеи как да използвате времето си пълноценно:

1. АКТУАЛИЗИРАЙТЕ СВОЕТО CV

Отличен момент да прегледате, актулизирате и оптимизирате своето представяне, не само като съдържание, но и като и визия. Започнете с резюме – представяне на вас като професионалист в рамките на 1-2 изречения. За да демонстрирате по-добре уменията си разкажете за проектите, по които сте работили, вместо да посочвате единствено позицията, която сте заемали. Добавете лога и линкове към сайтовете на предишните си работодатели. Обърнете внимание на четимостта, правописа и визията на самото CV, особено на снимката ви. И да, за да се отличите, избетете темплейт, различен от европейския формат на CV. Винаги го изпращайте в PDF формат, за да сте сигурни, че CV-то ви ще изглежда отлично.

Ето няколко полезни онлайн платформи, с които лесно и бързо да освежите CV-то си:

 

2. ДОПЪЛНЕТЕ ПРОФИЛA СИ В LINKEDIN

Обновявате ли редовно профила си в LinkedIn?! Ако не, сега е момента да го направите. Обновете профилната си снимка, добавете корица, актуализирайте контактите си, искайте препоръки от колеги, работодатели, клиенти и партньори и в замяна давайте такива, следвайте групи, хаштагове и работодатели, към които имате професионален интерес.

Ето и някои полезни съвети:

20 steps to a better LinkedIn profile in 2020

The 31 Best LinkedIn Profile Tips for Job Seekers

10 LinkedIn Profile Summaries That We Love (And How to Boost Your Own)

 

3. ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА МОТИВАЦИЯТА И ФОКУСА СИ

Казано накратко мотивацията или подбудата е движещата сила към постигането на определени цели. В психологията, мотивацията се отнася до начало, посока, интензитет и постоянство в поведението, желание и готовност да се извърши определена дейност. Ето защо по време на екзистенциална криза, в каквато се намираме в момента заради интензивното разпространение на COVID-19 и ефекта от това върху социалния и икономическия ни живот, е важно,  не само да не губите своя професионален и житейски фокус, но и да се мотивирате всеки ден да го следвате чрез целенасочени действия.

Вероятно някога сте попадали на TED Talks?! Ние, от Талънт Груп горещо препоръчваме следните видеа и плейлисти:

 

 

 

 4. ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЯ

Ако досега сте използвали липсата на време заради многото професионални ангажименти като перфектното оправдание, за да не стартирате онлайн обучение, то ви гарантираме, че няма да ви се удаде по-добра възможност от настоящата ситуация да повишите квалификацията си, езиковите си умения или просто да научите нещо ново. Освен това, инвестирайки време сега, след края на кризата с COVID-19, ще спечелите конкурентно предимство, не само в професионален, но и в личностен аспект.

Препоръчваме ви следните платформи:

5. E-BOOKS

Четете книги! Художествени или не, ползата от четенето няма нужда от допълнителни доказателства. Изберете заглавия и си направете план за четене, защото ако отделяте само по 30 мин. на ден за четене, след месец  ще сте прочели минимум 2 книги, а след година – цели 24 – или това е повече, отколкото повечето хора прочитат в рамките на 10 години. Използвайте времето си, за да обогатите познанията си, да развиете въображението си и да се насладите на любимите си автори.

Представяме ви следните източници на безплатно съдържание:

 

Бонус: Ако желаете безплатна онлайн професионална консултация относно вашата кариера или независима оценка на вашето CV, пишете ни на info@talentgroup.bg или ни изпратете вашето CV чрез формата за контакт на сайта . Ще ви насочим към точния специалист от нашите четири бранда, който ще се свърже с вас и ще насрочи онлайн консултация в подходящо време.

Екипът на Talent Group ви призовава да бъдете отговорни, да вземете всички препоръчани предпазни мерки и да си останете вкъщи, ако условията затова го позволяват. Ние оставаме на линия и ще ви съдействаме с всичко необходимо. 

#stayhome  #останивкъщи

#talenthunter #salesscout #centerstars #industryscout

 

  Линк към публикацията в сайта: https://talentgroup.bg/5-nachina-da-nadhitrite-covid-19-ili-kak-da-izpolzvate-karantinata-za-lichnostno-usvrshenstvane/?fbclid=IwAR24fTaaapa3l5LFKQHuTVk9OPd7ri0R6zcGq_KnC1OPHHVSluZ_Wb9u_IQ