ИТ браншът има нужда от млади таланти – това доказа нарастващият брой фирми участници на Дни на Кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг

Специализираният форум „Дни на кариерата: ИТ, Комуникации и Аутсорсинг“, организиран от JobTiger за девета поредна година, срещна 113 компании изложители с 2700 посетители. Събитието се проведе за трети път в Пловдив и за втори път във Варна. Форумът дава възможност на студенти и млади специалисти, които търсят кариерно развитие в областта на информационните технологии, телекомуникациите и аутсорсинг индустрията, да се срещнат с компаниите лидери в секторите и да открият своето ново работно място или шанс за участие в стажантска програма.

Статистика на провеждането:

  • София – 92 компании и 1600 посетители;
  • Пловдив – 26 компании и 600 посетители;
  • Варна – 32 компании и 500 посетители.

Анонсираният като младежки кариерен форум и тази година привлече и огромен брой опитни специалисти, които видяха в събитието кариерна възможност за себе си.

В речта си по време на откриването на форума, г-н Томислав Дончев, Заместник министър-председател на Република България изтъкна, че поради нарастващия глад за кадри подобни събития са изключително важни. Същевременно мотивацията на служителите е изключително важна за задържането им, от огромно значение е работодателите да ги накарат да вярват в това, което правят.

Непрекъснато разрастващите се ИТ и аутсорсинг сектори и недостигът на кадри в тях правят бизнеса активен в търсенето на решения. Докато много хора все още смятат становището „Няма работа“ за истина, професионалисти по подбор на персонал все повече се борят с предизвикателството как и къде да намерят всички онези специалисти и експерти, които са им необходими, за да покрият нуждите на компаниите, за които работят. Все повече пред компаниите стои въпроса какви са успешните стратегии за достигане до хората, от които се нуждаят? Специалистите по подбор трябва да представят фирмите си пред аудиторията, да усилят впечатлението за тях и да създадат имидж на „мечтан работодател“. Тази цел се постига с целенасочени и постоянни усилия. Участието в кариерни събития е едно от тях, като тази му роля е почти толкова важна, колкото и намирането на необходимите за компанията млади и талантливи служители.

Младите хора-участници от своя страна са проактивни, не престават да се развиват и винаги използват всяка подобна възможност, за да се информират какво се търси и предлага на пазара на труда и да направят информиран избор кои работодатели предлагат най-подходящите за тях условия.

Форумът се организира от JobTiger – компания за комплексни HR услуги. JobTiger е и най-големият организатор на кариерни форуми в страната. Златен спонсор е LiveArea, сребърен спонсор – Accenture Bulgaria, бронзови спонсори – Milestone Systems Bulgaria и Teleperformance Greece.

Медийни партньори на събитието са JobTiger.tv, Karieri.bg, сп. Българска наука, Isic.bg, 9Academy.bg, Able Mentor, Тракия Икономическа Зона, Успелите, Pixel Media, Avtora.bg, teennews.eu, Buljobs.com, Аз мога тук и сега,  Kaldata и Uchi.bg.

На 29.11.2018 г. предстои и последното за годината кариерно събитие – „Дни на кариерата”: Икономика, Финанси, Маркетинг, Човешки ресурси и Обслужване на клиенти.