Kонферентният център на Capital Fort за един ден се превърна в център на обученията и дискусиите, свързани с фокуса към служителите

На 2 октомври се проведе HR and Business Leaders Summit – еднодневна международна конференция, организирана от JobTiger, компания за комплексни HR услуги и спонсорирана от глобалната компания за плащания Paysafe.

HR and Business Leaders Summit (HRBLS) е мащабното продължение на форматите на срещи HR Weekend и Business Leaders and HR Meetup, които JobTiger развива от 15 години. При всички тях фокусът е върху споделянето на реален практически опит и практики. В първото му издание взеха участие над 160 HR специалисти и мениджъри.

Все повече компании припознават и адаптират Employee centric подхода и практиките и признават, че техните работници и служители, са най-ценния им капитал, като България не е изключение от тази тенденция. Същевременно на пазара на труда има остър недостиг на хора, независимо от квалификацията им. Именно това е и основната причина в основата на конференцията да стои необходимостта на бизнеса фокусът на специалистите по подбор и човешки ресурси да се премести върху развитието на хората, което е свързано с повишаване на знанията и уменията, с повишаване на мотивацията и ангажираността им и с развитието на фирмена култура, която да гарантира постоянния стремеж към усъвършенстване и подобряване на резултатите.

HRBLS обхвана най-популярните световни тенденции в момента, презентирани от водещи специалисти от България, Румъния, Сърбия, Испания и Америка, които не само да могат да разкажат за тези практики, но и имат реален практически опит в областта. Всичко това даде прекрасни предпоставки за ползотворни дискусии по време и след лекциите и работилниците.

Повече за програмата: https://jobtiger.events/hrbls/#program

Конференцията повдигна много интересни и актуални въпроси и даде възможност на всички присъстващи да си тръгнат от събитието заредени с много емоции, теми за размисъл, вдъхновени да пробват тези нови тенденции в бизнеса си, да затвърдят някои практики, които вече са имплементирали и разбира се с множество нови контакти, с които да обогатят бизнеса си и така отговорихме на популярния въпрос - „Защо компаниите лидери в световен мащаб отделят висок бюджет за имплементация и изпълнение на подобни практики и каква е ползата за тях и техните служители?“.

Организатор на конференцията е JobTiger, а генерален спонсор – Paysafe.