Плащат ли ви достатъчно? Сравнете заплатата си в Zaplatomer.bg

 

Заплаща ли работодателят достатъчно за труда ни, колко е средната заплата за нашата позиция и в нашия сектор, кога ще изкараме първия си милион, колко да поискаме при интервю за работа, така че да е съобразено с пазара? Това са все важни въпроси, на които вече можем да намерим отговор в новия сайт Zaplatomer.bg.

Zaplatomer.bg е българската локална версия на утвърдения сайт Paylab.com. Основната цел на сайта е да предостави точни и актуални данни за нивата на заплащане във всички по-големи професионални сфери и за повечето работни позиции. Данните в него се събират и актуализират от самите посетители. Всеки потребител може да въведе своята позиция и сферата, в която работи, след което да посочи нивото си на заплащане. Когато бъде попълнена тази анонимна мини-анкета, сайтът дава справка за спектъра на заплащане за такъв тип специалист и помага на потребителя да види къде се намира самият той в този спектър, както и колко други подобни специалисти получават повече или по-малко от него.

Информацията в Zaplatomer.bg е анонимна и безплатна за посетителите.

В бъдеще, когато сайтът натрупа критична маса от статистически данни, предоставени от достатъчно голям брой посетители, ще започнат да се генерират доклади за заплатите по позиции и сектори, които ще могат да бъдат закупувани от заинтересовани работодатели на пазара. Това би им помогнало да настроят по-адекватно политиките си по заплащането на своите служители, включително бонус схемите и социалните придобивки и да станат по-конкурентоспособни на пазара. Този тип услуга вече е налична в „оригиналния“ сайт Paylab.com и е много популярна сред локалните работодатели на словашкия пазар.

Една от интересните опции на сайта е възможността да изчислите кога ще заработите първия си милион, при настоящото ви заплащане. Тази „проверка“ по отношение на реалностите е често харесвана от младите посетители, които искат да „си сверят часовниците“ с пазарната ситуация и нивата на заплащане.

Създателите на „майчиния“ сайт Paylab.com посочват, че опасенията за достоверността на анкетите са неоснователни. Те заявяват убедено, че „много рядко“ попадат на фалшива или подвеждаща информация, а дългогодишният им опит сочи, че респондентите отговарят честно, когато работят в онлайн среда.

Zaplatomer.bg е проект на HR компанията JobTiger и Profesia, spol. s r.o.