Gen Z революция в бизнеса: Дискусия и нетуъркинг за бъдещето на работната среда

На 20 юни от 18:30 часа в Barter Community Hub се проведе дискусия-коктейл „Gen Z революция в бизнеса“, организирана от Leader Academy. Събитието събра представители на бизнеса и млади професионалисти, за да обсъдят значимите промени, които поколение Z внася в работната среда.

Barter Community Hub, разположен върху емблематична бивша шивашка фабрика, впечатли участниците със своя привлекателен интериор и невероятна гледка. Пространството, създадено да бъде изцяло work-friendly, същевременно предостави възможност за бягство от монотонността.

По време на официалната част на събитието, Андрей Илиев от Leader Academy представи резултатите от изследването и доклада „Gen Z и бизнеса“, което разглежда предпочитанията и нуждите на поколението Z по отношения на пазара на труда. Проучването обхваща широк спектър от теми, включително предпочитания за работна среда, комуникационни канали и очаквания за кариерно развитие.

Според данните, 85% от младите жени на възраст 20-24 години търсят възможности за развитие и растеж на работното място, докато 70% от мъжете на възраст 15-19 години заявяват, че предпочитат хибридната форма на работа. Проучването също така разкрива, че Instagram е предпочитаната социална мрежа за 65% от младите жени на възраст 15-19 години, а YouTube и TikTok са също изключително популярни сред тази възрастова група.

Докладът представи и анализ на нагласите към кариерното развитие на поколение Z. Например, 60% от анкетираните посочват, че наличието на менторска програма в компанията е от съществено значение за тяхното решение да се присъединят към екипа. Около 75% от респондентите изразяват предпочитание към компании, които предлагат възможности за гъвкаво работно време и дистанционна работа.

След представянето последва нетуъркинг част, по време на която участниците имаха възможност да обменят идеи и контакти. Представителите на бизнеса се включиха активно в разговорите, споделяйки своите впечатления и опит. Сред тях бяха представители на ING BulgariaОрбикоHome of WoolPrimo+3CON, организации и университети – Able MentorWWF BulgariaSoroptimist BulgariaDevHub, For Change FoundationTuk-Tam,  AUBG Career CenterСтопански факултет на СУ, предприемачи, хора на изкуството и други, които обсъдиха как техните компании могат да се адаптират към нуждите и очакванията на новото поколение служители.

Събитието успя да създаде динамична платформа за обмен на идеи и опит, която съчетаваше както полезната информация, така и социалната интеракция. „Gen Z революция в бизнеса“ доказа, че при правилния подход и взаимно разбирателство между поколенията могат да бъдат постигнати забележителни резултати в професионалната сфера.

Презентацията на Leader Academy подчерта също така важността на технологичната грамотност сред поколение Z. Проучването разкрива, че 80% от младите хора смятат, че технологичните умения са ключови за тяхното кариерно развитие, а 65% изразяват желание да участват в допълнителни курсове и обучения, свързани с новите технологии.

През септември 2024 г. Leader Academy подготвя официалното издаване на доклада “GenZ рЕволюция в бизнеса” с всички резултати от изследването, съвети и добри практики за наемането, развиването и задържането на младежи от това поколение в бизнеса.

 

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!