HR хумор…или не!

Годината е 2035-та, Министерството на работещите пенсионери е издало декрет, с който нарежда на всеки пенсионер без значение от възрастта си да се регистрира в бюрото по труда. Веднъж регистрирал се няма право да отказва работа, която ще му бъде предложена от експертите в това бюро, а там е пълно само с експерти.

Свикнала да изпълнява декрети, 76 годишната баба Череша бе призвана за сервитьорка в едно от най-изисканите заведения на един от новите бизнес паркове в столицата. В предишния си живот бе работила като кроячка, но то където кроячка там и сервитьорка.  В първия ѝ работен ден я посрещна главния управител на заведението, който се представи като мистър П. Сигурно е педи, помисли си баба Череша. Всъщност човека се казваше Пинчо и се срамуваше от това си име, а и имаше опит като гастарбайтер в Англия, където сортираше гъби в една ферма и там го наричаха само П, но тук вече управител, сложи и едно мистър отпред. Мистър П обясни надълго и нашироко всички задължения, които ще има новата сервитьорка, даде ѝ униформа и ѝ пожела успех.

Ето ги и първите посетители за обяд, малко са подранили, но явно са излезли по-рано от работа, приличаха на ИТ специалисти, каквито бяха повечето тук. Общо четири души, трима мъже и една жена.

-          Добър ден, дал ви Бог добро – поздрави сервитьорката.

-          Три малки ракии и една малка водка, всички в кафени чаши. Два пъти ущипци с кайма и гарнитура картофи и два боба по хайдушки – поръчаха набързо клиентите. Сервитьорката записваше старателно в новото си тефтерче, което беше рекламно на крем за хемороиди, но такова е имало, такова са ѝ дали.

Череша се запъти към шублера, младите друго му викаха, ама тя си знаеше това име. Започна да дава поръчката. Три литра ракия, един буркан с вода, четири кафета. Две порции с картофи, ( аз ще ги ущипя, помисли си тя ) и два бобъра сготвени от хайдуци.

Този, който приемаше поръчката беше съученик на Череша и работеше тук по същата програма. Ето и това, което той подаде към кухнята: Четири порции с бирени картофи, един буркан с кафе и три порции с плакия, а и готвачите да са с кожуси.

След двайсетина минути, едва прикрепяща таблата, Череша се запъти към клиентите си с тяхната поръчка.

-          Ето заповядайте, четири бири с ущипани картофи, два буркана с кафе и два без кафе, три порции панирани с ракия и по един кожух да се наметнете щом ви е студено.

 

П.С. Скъпи колеги, гледайки нивото на обслужване, което става все по-зле с всеки изминал ден, не бих се учудил този разказ да стане реалност.

 

 

Остави коментар

Коментари (1)

  • Колорадо
    преди 6 месеца
    Тъжната истина, представена по един наистина забавен начин, но все пак е тъжно!