100 стипендии на стойност 100 000 лв. за 100-те изгряващи звезди на България

Продължава кандидатстването в националната кампания „100-те изгряващи звезди“, насочена за подкрепа на младежите от поколението Z в тяхната кариерна реализация.

 

На 24-ти юни в София ще се проведе конференция Gen Z Revolution, което ще представи най-голямото проучване в България за Gen Z (младежи м/у 16 и 25г.) и пазара на труда. Проучването поставя основите на Националната кампания „100-те изгряващи звезди“, инициирана от Leader Academy.

Инициативата дава възможност на младежи на възраст между 16г. и 25г. да кандидатстват или да бъдат номинирани за участие в надпреварата „100-те изгряващи звезди“  на България 2023г.. Кандидатстването става чрез попълване на форма и подбор.

 

 

По време на кампанията от всички участници ще бъдат подбрани 100, които ще получат 100 стипендии, всяка на стойност 1000 лв. 

Стипендията е за 1-годишна кариерна акселерираща програма. Тя включва обучения, менторинг, кариерно профилиране и развиване в 3 основни посоки - формиране на личен бранд, лидерство и социално предприемачество.

„Едногодишната кариерно акселерираща програма, за която са стипендиите, е подходяща за всеки младеж, който все още не знае какво иска да работи, но има желание за развитие. А за тези, които вече са избрали своя кариерен път ще помогне за развитие на силните страни и лидерските умения.“ - споделя Андрей Илиев, съосновател на Leader Academy - търсим будни и мотивирани младежи, които да са активни със своите дейности.”   

 

Подборът за „100-те изгряващи звезди“ се осъществява от професионален  екип, който отделя индивидуално време на всеки кандидат. Разглежда се неговия опит, личностни качества и мотивация. Близки и приятели от обкръжението на участника отговарят анонимно и дават обратна връзка за неговото кариерно развитие. 

Кампанията има за цел да развие кариерния потенциал на младежи от Gen Z и да им помогне в кариерното развитие. Момичетата и момчетата от това поколение израстват с новите технологии, което ги прави много по-свързани и  гъвкави.  Това е възрастта, в която се оформя и изгражда идентичността, и е точното време всеки младеж да се профилира кариерно спрямо личностните и лидерските качества. Лидер Академия използва психологически тестове и инструменти, които попадат в т.нар. Личностен Кариерен Профил - “моментна снимка” на  кариерния потенциал на всеки младеж.

След издаване на профила се търси най-подходящата компания и сфера за развитие за провеждане на стаж, в която младежът да приложи силните си страни, да допринесе за развитието на компанията, да натрупа опит и да получи препоръка за развитието му. Младежите пък, които търсят формиране на личен бранд и/или стартиране на собствен бизнес, също ще бъдат подкрепени. Целта е в края на кампанията 100 младежи да са идентифицирали и развили кариерния су потенциал.

 

 

Надпреварата продължава, докато всички 100 места са запълнени. 

https://leaderacademy.bg/100-te-izgrqvashti-zvezdi/

 

Конференция Gen Z Revolution  цели да се “чуе гласа” на младежите от поколение Z по отношение на пазара на труда, да ги свърже с иновативни компании и да допринесе за кариерното им развитие като цяло. Събитието е с вход свободен и ще се проведе в атриума на Bulgaria Mall

Остави коментар

Коментари (0)

    Тази статия все още няма коментари. Бъдете първи и дайте своето мнение!